Hieronder staat een kort dagboek van de dracht van Bently en over de periode dat de pups nog bij ons waren.

de oudste informatie staat onderaan. Er zijn geen pups meer beschikbaar.


mei 2014

Alle pups hebben een nieuw baasje gevonden. Ze komen allemaal goed terecht. Voor mij leuk dat ik met meerdere kopers nog steeds contact heb, leuk om te volgen hoe ze opgroeien, welke capriolen ze allemaal uithalen, heerlijk

Nu gaan wij verder met onze 'Chevvy" een heerlijke pup die lekker bij ons blijft. Zo heb ik zelf ook nog iets van Bently en Bumper om van te genieten.

 

26 april 2014

Er zijn inmiddels al meer pups naar hun nieuwe eigenaren toe. Leuk voor de pups, voor mij even wennen. Fijn is dat ik zo wat meer tijd heb om alle pups extra aandacht te geven. We gaan nu met ze wandelen, dat vinden ze nog niet zo leuk, zo'n riem om hun nek,  maar verkeer is wel heel intressant en heeeeeel spannnend. Je ziet ze denken, wat is dat dan.... Ook onze Chevvy komt nu lekker bij ons naar binnen toe, ik vind het nooit leuk om de rest dan apart te laten, dus nemen we er iedere keer maar 2 mee. Heerlijk knuffelen. Vanmorgen was ik te laat met het deurtje dicht doen, alle pups ontsnapt... lol dat ze hebben! Dan maar even lekker laten spelen met paps en mams. Heerlijk rennen in het gras.

 

23 april 2014

De eerste 2 pups zijn inmiddels naar hun nieuwe eigenaar, er zijn er genoeg over maar toch lijkt het al stil. Gelukkig komt het bij het nieuwe huis helemaal in orde en heb ik een leuk contact met de eigenaren.  Het is heerlijk weer om buiten te spelen. De pups kunnen nu 's-nachts zelf naar buiten toe, heel handig voor mij, want als ze naar buiten kunnen doen ze buiten hun behoefte. Gemakkelijker poetsen. De pups zijn nu wel echte handen bindertjes, alles is leuk vooral schoenveters en broekpijpen. Het is voor de kinderen (en mij) bijna niet meer te doen om in het hok te komen, ze trekken je gewoon om.... ze zijn zeer blij met aandacht en een knuffel. We laten ze nu om en om lekker buiten op het gras spelen met Paps en Mams en een broer of zusje  Hier wat filmpjes per pup- van de pups die nog een baasje zoeken- samen met Mama Bently en Papa Bumper, aan het spelen en ontdekken. De andere pups hoor je op de achtergrond janken, wij willen er ook uit!!!

BENZ, ZWARTE TEEF:

 LEXUS, ZWART GESTROOMDE REU

 MERCEDES, ZWART GESTROOMDE TEEF

 XANTIA, ZWART GESTROOMDE TEEF

 

12 april 2014

De close -ups zijn zo ongeveer gelukt, zie foto album pups 6,5 weken. We hebben ze lekker in het gras laten spelen, voor sommige is dat toch wel heel spannend dat kun je aan de foto's zien. Voor ons heel leuk dat ze niet van je weg lopen, soms een paar pasjes, maar dan snel weer onder, naast of bij onze dochter, daar is het veilig. Ze vonden allemaal het verkeer dat over de weg kwam wel heel interessant, maar gras aan je voeten,...... wat is dat dan......raar...

      

11 april 2014

We hebben een drukke week achter de rug. De pups zijn ontwormd. De raad van beheer is geweest en heeft de pups gechipt - nu zijn het pas echte cane corso's - en de dierenarts is geweest om de pups na te kijken en voor de eerste enting. Alle pups zijn helemaal gezond verklaard - niet anders verwacht maar wel heel erg fijn dat het ook echt zo is. Ook is Bently vanaf woensdag niet meer bij de pups, tenminste dat was de bedoeling, maar ze glipt nog iedere dag een keertje het hok in om te kijken of het goed gaat met haar pups en als de puppy's mama ruiken, dan zijn ze er...... Mams blijft dan braaf staan voor een lekker toetje. De pups hebben allemaal goed gereageerd op de enting, of eigenlijk hebben ze niet gereageerd, zelfs nog geen diarree gehad, super! Ook ben ik nu overgegaan op volledige harde brokjes en af en toe vers vlees. Dat vlees daar smullen ze van! In de ochtend geef ik nog wel wat natte brokjes.  Het is nu super leuk om met de pups te spelen. Ze proberen echt alles! Maar komen ook zeer graag voor een knuffel, heerlijk. Ik ben me al langzaam aan het voorbereiden dat ze over 2 weken al weg mogen of weg zijn..... gelukkig blijft Chevvy bij ons!

 

Bumper blijft Bumper, heerlijk zoals hij met de pups speelt. Op het gras speelt Bently ook graag met de pups maar Bently is lang niet zo voorzichtig als Bumper, maar mams zal wel weten hoe het moet/mag... Sommige pups hebben toch nog wat vlekjes in de vacht gekregen en dan komt op de stamboom gestroomd te staan. Ik ga zo snel mogelijk nog wat close-ups maken.... 

 

5 april 2014

Ja deze filmpjes wil je niet missen. Papa Bumper en Mama Bently samen met de pups buiten. Wat is die Bumper toch een lieve papa. Zo groot als hij is wil hij alleen maar met de pups spelen, of hun speelgoed afpakken...... maar o zo lief dat hij zich probeert klein te maken.....

 

4 april 2014

Wat heerlijk zo'n mooi weer. Ik kan het deurtje nu open laten staan zodat de pups zelf naar binnen of naar buiten kunnen. Leuk die pups die zo nieuwsgierig zijn. een blaadje, zand, de muur alles is interessant, ook papa die nu af en toe komt kijken en het speelgoed van de pups snel meeneemt.

 

2 april 2014

Voor Bently is het nu wel genoeg geweest, ze wil niet meer terug naar de pups om ze te laten drinken. Ze wil er nog wel bij zijn, maar drinken dat liever niet. Heel logisch als je de tanden van de pups ziet. Vanaf vandaag laat ik Bently alleen nog 's-nachts bij de pups. Dat wil ze gelukkig wel.

30 maart 2014

Ja, naar buiten! dat is heel interessant, maar o zo spannend. Met zijn allen bij de deuropening blijven staan. Kijken wie gaat eerst..... Dus maar even geholpen, een maal buiten is nogsteeds wel wat eng maar je ziet ze snel ontspannen en dan maar eten en spelen. 

Nog een 2 filmpjes, van de eerste keer buiten.

25 maart 2014

Nu zijn ze echt compleet, ze blaffen, ze grommen, ze bijten, ze spelen, ze eten en ze slapen nog heel veel. Het lijken nu echte mini hondjes. Alles is zoals bij Paps en Mams, alleen dan in het klein. De schattigheidsfactor is groot want ze zijn nog niet zo handig. Zelf eten gaat steeds beter en steeds meer. Ze staan meteen op als ze de "pap" ruiken. Fijn voor Benlty kan ze af en toe wat langer rust hebben. Ze hebben nu al echt scherpe tanden en nageltjes. Bij de foto's heb ik de "nieuwe" close-ups staan. Cute!

17 maart 2014

Vandaag opnieuw de pups gewogen. Knap hoor, de pup die het eerst weegmoment het kleinste was is bijna 700 gram gegroeid in 12 dagen!. Vandaag voor het eerst een heel klein beetje pap gegeven aan de puppy's. Leuk dat ze meteen snappen wat ze ermee moeten doen (zie 1ste filmpje). Gelukkig kan Bently het allemaal nog goed aan, kijk maar naar het 2de filmpje, een mama met veel geduld!

 

15 maart 2014

Het valt niet mee voor Bently om alle 11 de pups eten te geven. Het is zo vol...., zeker nu de pups zo groot worden, maar Bently blijft zeer goed zorgen!.

Bently wordt wel wat mager. Om haar wat te ontlasten heb ik besloten om de kleinste pups met het minste gewicht alvast een paar keer per dag wat extra melk te geven. Wel leuk om te doen, zo'n pup aan de fles. De fles hoeft waarschijnlijk niet zo lang, sommige pups kunnen al best goed de melk uit een schoteltje drinken. Over een paar dagen ga ik over om puppy brokken zacht te laten worden in de melk en deze dan te geven - aan alle pups-. 

Vandaag heb ik ook de rand, die ervoor zorgde dat Benlty niet op de pups kan gaan liggen, weggehaald. De pups gaan steeds meer lopen en dan kwamen ze "klem" te zitten tussen de rand en de wand. Ze snappen dan niet dat ze even moeten bukken, nee, heel veel herrie maken is de oplossing, misschien dat 'mama' komt helpen.......

 

13 maart 2014

LEUK: ze grommen tegen elkaar en beginnen te spelen, nou ja iets wat daarop lijkt dan. Ze bijten elkaar zachtjes en duwen elkaar weg. Grappig want ze kunnen nog niet zo heel goed lopen en vallen dan steeds om.

Bumper wil heel graag naar de pups, maar dat vind Benlty nog niet zo'n goed idee. Arme Bumper hij verveelt zich en voelt zich heel zielig. Maar als hij in de buurt van de pups komt, valt Bently naar hem uit. Gelukkig is Prada - zijn dochter- gisteren komen spelen. Daar knapt hij wel wat van op, eindelijk weer wat aandacht voor hem!

 

12 maart 2014

Ja hoor, vandaag al weer 2 weken oud. De eerste ontworming gegeven. De kleinste weeg al 1 kilo! Onvoorstelbaar, wat groeien ze weer hard. Bently zorgt nog steeds goed voor de pups, iets minder goed voor zichzelf. Ik moet Bently echt veel vlees geven anders gaat ze niet eten, ze is een beetje verwend. Maar goed eten is belangrijk anders heeft ze straks misschien niet genoeg melk. Bently wil nu best graag even bij de pups weg. Heerlijk met zo'n weertje lekker in het zonnetje liggen. Ze wil wel steeds terug naar de pups, kijken hoe het met ze gaat, maar als ze tevreden zijn - en dat zijn ze altijd - vind ze het best en gaat weer snel weg. Op de pagina foto's heb ik de eerste close-ups van de pups gezet. De oogjes en de oortjes gaan open. en de eerst poging op te lopen word gedaan. Zo schattig, het is net of ze een beetje dronken zijn, ....wagel, wagel en omvallen, opstaan en nog een keertje.....

 

7 maart 2014

Het geboorteformulier heb ik gisteren opgestuurd. We hebben de pups toch maar weer de namen van auto's of aan auto gerelateerd gegeven. Ik ga ervanuit dat alle 11 pups gezond verder gaan. Ze zien er top uit.

De teefjes worden: Mercedes, Xantia, Chevvy, Tesla, Lotus, Dacia en Benz

De reuen : Lexus, Sprinter, Viper, Capo -di tutti Capi-

6 maart 2014

Wat doen ze het goed! de pups groeien als kool. De zwaarste weegt nu ruim 900 gram en de kleinste 750, prima dus. Bently heeft haar rust weer gevonden en moedert zoals ik van haar gewend ben. Ze heeft nu wel tijd om even weg te gaan van haar pups, maar wil meteen weer terug om even te kijken, als alles rustig is ontspant ze en loopt lekker eventjes mee naar buiten. Genieten van het prachtige weer en van een dikke knuffel van mij en de kinderen. 

Leuk om de reacties van de pups te zien, ze zien nog niets, ze horen nog niets, en dan als  Benlty even weg is , alles rustig - een gaap, even wat verliggen, je even uitrekken, slapen.....-, zodra Bently weer het hok in komt, zie je de neusjes wiebelen en op zoek naar....... eten! Zie filmpjes....

   

 

2 maart 2014

De pups kunnen de polonaise! 

 

28 februari 2014

Bently en de pups doen het prima! Bently heeft alleen geen tijd om te eten, ik moet ze verleiden met lekker vlees, dan snel eventjes eten, snel naar buiten en heel snel weer naar binnen. Als ze buiten een pup hoort rent ze meteen weer terug, zonder haar behoefte te doen. Dan moet ik ze echt overhalen om eventjes buiten te blijven. Zodra ze in het hok komt gaat ze "puppy's tellen": even aan alle pups ruiken, likken en dan komt ze weer tot rust en gaat lekker bij haar pups liggen. Wat doen ze het goed! Er zit geen echte kleine of hele grote tussen, het lijkt dat ze allemaal goed aan de buurt komen om te drinken. Ze zijn zelfs al wat gegroeid. Het zijn 7 teefjes (1 licht grijze, 2 bruine en de rest zwart/bruin) en 4 reuen (alle 4 zwart/bruin). 

26 februari 2014

Om 7.30 uur is Bently bevallen van haar eerste pup. Niet te geloven dat na 9 weken dracht er volledige gezonde hondjes geboren kunnen worden. Alles er op en eraan. Onvoorstelbaar dat Bently weet wat ze moet doen en dat de pups al snappen dat ze bij "mama" moeten drinken. De eerste 2 pups proberen al na 1 uur Bently te vinden! Bently is wat onrustig maar doet het prima. Het gaat wel heel erg snel, om 12.30 uur is de 8ste pup al geboren! Om 15.00 uur lijkt Bently wel klaar te zijn, 10 pups geboren!  Ze wordt weer rustig en keurt al haar puppy's. Tellen, poetsen, tellen, poetsen, poetsen enz. Ze is wel moe dus laat ik ze eventjes met rust. Om 17.45 uur verrassing! Er is toch nog een puppy geboren, wat een dotje, een bruin kopje met een heel licht streepje midden op haar hoofd.

De nacht verloopt heel rustig, Bently is zoals we al gewend waren van haar een SUPER MAMA!.

       

25 februari 2014

Vandaag heeft Bently een enorm gat gegraven in de tuin. Ja hoor nu kan het niet meer lang duren. 's-nachts ligt ze al een tijdje in het werphok, zodat ik zeker weet dat ik niet voor verrassingen kom te staan. Om 3 uur hoor ik Bently (via de Babyfoon) ze is zeer onrustig, eventje bij haar wezen kijken, ja hoor ze is "aan de gang". Succes meid!

 

27 januari 2014

Bently heeft een echo gehad, er zijn meerdere vruchtjes zichtbaar! De echo had ze eigenlijk niet nodig, normaal eet ze niet zo goed en nu staat ze al bij de bak te wachten, honger baasje! Ze is super actief en zeer aanhankelijk. De pups worden eind februari, begin maart verwacht.

 

December 2012 

Hieronder staan nog wat filmpjes van de Cane Corso Puppy's geboren 22 november 2012

Hier nog een laatste filmpje van de pups toen ze er nog allemaal waren, wat een schatjes!!

 3 januari 2013 

Bumper vind het geweldig dat de pups eindelijk buiten zijn, hij wil heel graag met ze spelen. Hij is wel een beetje groot, (Het is bijna niet te geloven dat de puppy's over 1 jaar ook zo groot zijn.) maar hij past zich zo goed mogelijk aan. Grappig om te zien dat de pups helemaal niet onder de indruk zijn van zo'n grote papa. Ze gaan meteen samen spelen, of zou zo'n grote hond ook lekkere melk hebben! Bumper vind het leuk, maar het liefst pakt hij de speeltjes van de pups af en rent en snel weer vandoor, gewoon over het hek heen! en dan spelen met Bently!